Rosanne Kolvers

 

Mindfulness heeft mij rust en ontspanning gegeven. Waar ik eerder het gevoel had geleefd te worden door mijn agenda, ervaar ik nu meer balans in mijn activiteiten en momenten van niet-doen. Door mijn mindfulness beoefening heb ik geleerd volledig aanwezig te zijn bij wat ik doe en ben ik veel beter in staat om stress te reguleren en heb ik weer de energie om te genieten van leuke dingen.

In 2012 ben ik begonnen met mediteren, uit persoonlijke interesse. Ik verdiepte mij in literatuur over meditatie en ik kwam in aanraking met de literatuur van Jon Kabat-Zinn over mindfulness meditatie en mijn interesse en enthousiasme groeiden. Ik nam het besluit om de opleiding MBCT bij Civas te volgen. Na het afronden van deze opleiding heb ik op vrijwillige basis meditatie cursussen gegeven, zowel individueel als in groepsverband. Het geven van deze cursussen vond ik ontzettend leuk en ik heb het als waardevol ervaren om de ervaring met meditatie te delen met anderen. En dit gaf mij de gedrevenheid om mij verder te ontwikkelen tot mindfulnesstrainer.

Ik ben opgeleid tot gecertificeerd mindfulnesstrainer MBSR/ MBCT bij het Centrum voor Mindfulness.
De ontwikkelingen op het gebied van mindfulness volg ik aandachtig. Ik hecht veel waarde aan bijscholing om als trainer in ontwikkeling te blijven. Mindfulness beoefen ik dagelijks. Door minstens 1 keer per jaar een Vipassana retraite te volgen, verdiep ik mijn meditatie beoefening.
Het delen van mindfulness met anderen is mijn passie en hieruit is Mindful-meditatie voortgekomen.
Opleidingen
Opleiding  Mindfulness Based Congnitive Therapy (MBCT), Civas
Basisopleiding Mindfulnesstrainer MBSR/MBCT, Centrum voor Mindfulness te Amsterdam
Vervolgopleiding Mindfulnesstrainer MBSR/MBCT, Centrum voor Mindfulness te Amsterdam